Intrebari frecvente

1. Ce inseamna Oferta de pret disponibila la cerere?

Exista anumite produse afisate pe site doar cu titlu de prezentare. La aceste produse, in loc de pret, este afisat mesajul 'Oferta de pret disponibila la cerere!'. Pretul se poate stabili doar in urma unei discutii telefonice, dupa efectuarea comenzii sau inainte. Pretul va fi stabilit in functie de cantitatea dorita, modalitatea de livrare si alti factori specifici fiecarui produs in parte. Efectuarea unei comenzi ce contine astfel de produse nu va obliga la acceptarea pretului stabilit telefonic pentru aceste produse!

2. Ce sunt pesticidele?

Pesticidele sunt substante sau amestecuri de substante menite sa distruga daunatorii. Un pesticid poate fi o substanta chimica, agent biologic, antimicrobian, dezinfectant ori dispozitiv utilizat impotriva oricarui daunator. Daunatorii includ insecte, plante patogene, moluste, pasari, nematode, microbi, etc. ce concureaza cu omul pentru hrana, distrug proprietati, raspandesc sau favorizeaza raspandirea unor boli.

3. Ce sunt insecticidele?

Insecticidele sunt pesticide folosite impotriva insectelor in toate formele de dezvoltare. Ele contin ovicide si larvicide care distrug ouale si larvele de insecte. Insecticidele sunt utilizate in agricultura, medicina, industrie si in gospodarii. Se crede ca utilizarea insecticidelor a fost factorul major de dezvoltare a productivitatii in agricultura in secolul XX. Pe de alta parte, insecticidele altereaza in mod semnificativ ecosistemul. Unele sunt toxice pentru organismul uman, altele se concentreaza in produsele alimentare. De aceea, ele trebuie folosite cu ratiune punand in balanta nevoile de produse agricole cu problemele de sanatate pe care ar putea sa le provoace.

4. Ce sunt acaricidele?

Acaricidele sunt pesticide utilizate pentru a elimina , controla sau preveni prezenta acarienilor printr-o actiune chimica. Substantele acaricide pot avea actiune generala asupra acarienilor (omoara adultii, larvele si ouale) sau actiune specifica (ucid numai anumite stadii). Toate acaricidele sunt considerate toxice pentru om si animal astfel ca este esential sa se mentina atentia sporita in aplicarea si eliminarea deseurilor acestora.

5. Ce sunt moluscocidele?

Moluscocidele sunt pesticide utilizate in controlarea si prevenirea molustelor si a melcilor. Cum orice pesticid este toxic pentru om si animal, trebuie sa existe o atentie sporita in utilizarea acestora.